Man kan lære meget om mange ting på nettet, men det kan ofte være svært at finde ud af hvad der er fup og hvad der er fakta. Enhver kan i dag lave en webside eller starte en YouTube kanal og sende indhold ud om både videnskab og pseudovidenskab, og det gør det ikke altid nemt at navigere i nettets store overflod af information om emner som teknologi, innovation og videnskab. Men selvom der findes meget misinformation på nettet, så er der også mange gode og troværdige kilder for folk som er nysgerrige og gerne vil blive klogere på udviklingen inden for f.eks. fremtidens teknologi og videnskab, og her får du et par anbefalelsesværdige sider om disse emner.
Før nettets enorme udbredelse var det fjernsynet som havde æren af at være den foretrukne leverandør af underholdende videnskabs programmer. Og her var især Discovery Channel førende inden for udsendelser om teknologi og fremtidens videnskab, men vores medieforbrug har de seneste år ændret sig til fordel for digitalt net-indhold i form af artikler, video klip og Sociale Netværk. I 2015 tog Discovery Communications derfor initiativ til Seeker som skulle producere Online Video og digitale artikler til netgenerationen.
I slutningen af 2016 blev Seeker opkøbt af Group Nine Media og er i dag et selvstændigt og godt medie med artikler og video indhold om emner som Teknologi, jorden, rummet, sundhed og kultur. Hvis det er emner du synes er interessante, så er siden helt sikkert et besøg værd. Seeker skriver om sig selv at “de eksisterer, hvor teknologi, innovation og fremtid kolliderer”, og siden opdateres dagligt med videnskabelige artikler, korte dokumentarer og VR oplevelser.
Link: Seeker.com
Når det kommer til forskningsnyheder og andet indhold med afsæt i videnskabens verden, så kommer vi selvfølgelig ikke udenom Videnskab.dk, som er en dansk side med en bred dækning om alt fra kultur og samfund til teknologi og naturvidenskab.
Videnskab.dk har deres egen uafhængige redaktion som selv levere de daglige forskningsnyheder og andet indhold. Det betyder at du her kan finde gennemarbejdede danske artikler, og ikke kun indhold fra formidlingspartnere. Og samtidig har videnskab.dk fokus på dansk forskning, hvilket jo er ekstra interessant for vi danskere.
Hvis du interessere dig lidt om emner som naturvidenskab,, teknologi og forskning om sundhed og samfund, så kender du nok allerede Videnskab.dk, ellers kan jeg kun anbefale at aflægge siden et besøg.
Link: Videnskab.dk
Tidligere omtalte Discovery Channel findes selvfølgelig også på nettet og den er også et besøg værd, men her findes du mest en række underholdnings shows med afsæt i videnskab og samfund. Det videnskabelige indhold er dog mest at finde på deres søsterside som hedder Sciencechannel, og der er også her du finder det populære MythBusters show.
Links: Discovery.com
Youtube er en kæmpestor spiller når det kommer til videounderholdning af forskelligt indhold med svingende kvalitet. Og her findes selvfølgelig også en række mere seriøse kanaler med fokus på teknologi, innovation og videnskab. Her følger et par anbefalelsesværdige YouTube kanaler inden for det område:
Vsauce
Her forklarer kanalens vært Michael Stevens om emner som “skete fortiden virkelig?”, “Hvad sker der hvis alle på jorden hopper på én gang” og “hvor meget vejer en skygge”. Vsauce er er en meget populær kanal med over 12 milioner abonnementer. For nylig er kanalen blevet en del af YouTube RED, hvilket betyder det ikke er alle videoer som kan ses gratis uden et RED abonnement, men det er stadig en kanal som er et besøg værd.
Smarter Every Day
Denne kanal er en blanding mellem generel vlogging om forskellige videnskablige emner og faktiske eksperimenter som efterprøver teorien om forskellige videnskabelige facts. Videoerne er både underholdende og lærerige.
Veritasium
Hvis du er på kig efter et videnskabs show med stor variation om emner som videnskab og teknik, så har denne kanal nogle fantastiske eksperimenter, samt interviews med eksperter og interessante diskutioner med forskellige folk.