Apps & services

Få styr på vintertrafikken med app og web

Vintervejret kan have stor indflydelse på trafikken, og det er en god ide at tjekke op på hvordan det ser ud derude inden man skal ud at køre. Vejrforholdende i vintermånederne kan ændre sig meget alt efter hvor man befinder sig i landet, og bare fordi det ser okay ud når man kigger ud af vinduet, så er det ikke ensbetydende med at det også ser godt ud når man kommer længere frem mod destinationen.

Vejdirektoratet har i samarbejde med DMI og kommunerne, gennem flere år drevet servicen Vintertrafik, som kan tilgås via både en App og websiden vintertrafik.dk (sender videre til en underside på vejdirektoratet.dk). Der er god chance for at du allerede kender til vintertrafik.dk, men har du også installeret appen på din smartphone?

Både app’en og web-versionen af vintertrafik giver information om hvor der er glat og hvor der bliver saltet eller sneryddet, og man kan følge med i aktuelle luft- og vejtemperaturer, samt vindhastighed og retning. Derudover kan man også se anden relevant information om vejene, som vejarbejde og andre advarsler for trafikken. Og det hele vises på et kort hvor man kan zoome ind og ud for at få et godt overblik over situationen på de veje som er relevante.

App versionen af Vintertrafik har dog den fordel, at man har mulighed for at modtage trafikmeldinger fra Vejdirektoratet og en række kommuner, og på den måde være på forkant med udfordringer i trafikken uden først at skulle åbne appen eller gå ind på Vejdirektoratets webside. Det er også muligt at indstille app’en så man får push-beskeder, når der sker noget på strækningen eller i et bestemt område.

Mulighederne for notifikationer i App’en er en klar fordel i forhold web-versionen, selvom det faktisk også er muligt at tilmelde en e-mail til trafikmeldinger via websiden. Så det er bestemt en nyttig app, men desværre er kvaliteten ikke helt i top og jeg har flere gange oplevet ting som ikke virkede eller informationer som ikke var opdaterede – der kommer dog hele tiden nye opdateringer og appen bliver løbende bedre.

Hvis man ikke har nok i meldingerne om glatføre, saltning, vej-temperature, vind og andre  informationer, så er det også muligt at se hvordan det ser ud med egne øjne, via et af de mere end 350 webkameraer som er placeret rundt om i landet langs vejene.

Links:
Vintertrafik som webside.
Vintertrafik som App til iPhone.
Vintertrafik som App til Android mobiler.