Det er en stor verden og vi er rigtig mange mennesker som befolker den. Men hvad er din plads blandt alle andre mennesker i verden og hvor længe kan du statistisk forvente at leve. Det er nogle af de ting som Population.io forsøger at vise med datoer og tal.
Når man kommer ind på websiden Population.io, kan man indtaste sin fødselsdato, hvilket land man er født i og hvilket køn man er. Herefter får man en masse data som viser ens plads og en masse statistik i forhold til resten af verdens befolkning.
Du kan f.eks. få svar på om du ud fra din alder hører til de unge eller de gamle, i forhold til henholdsvis hele verdens befolkning eller kun dem som lever i Danmark. Og her er der stor forskel – hvis vi tager udgangspunkt i en kvinde som er født 1. januar 1976, så vil hun i forhold til levealderen i Danmark høre til den unge del af befolkningen (hvis vi altså deler befolkningen efter om de har levet mere eller mindre end største delen af deres forventede liv) her vil det nemlig kun være 48% der er yngre end hende, men hvis vi ser i forhold til levealderen i hele verden, ja så er hun gammel og hele 65% vil være yngre end hende.
Du kan også se hvor lang tid du kan forvente at leve endnu i forhold til hvis du levede i et andet land. Kvinden fra eksemplet før vil statistisk kunne forvente at leve frem til den 21. februar 2062 hvis hun bor her i Danmark, men hvis hun nu boede i Spanien så kunne hun se frem til at leve helt frem til den 13 marts 2067, og således først dø i en alder af 91,2 år.
Websiden har en række andre interessante og sjove tal, man kan hygge sig med. Det er selvfølgelig kun statistik – hvor længe man lever afhænger af en lang række andre faktorer end blot hvornår og hvor man er født.
Siden er udviklet af Wolfgang Fengler, og har til mål at gøre Demografi (et studie af menneskets population) tilgængeligt for et bredere publikum. Hvis du vil vide lidt mere om emnet, kan du se Wolfgang Fengler i TED videoen her under, og besøge siden, som der linkes til i starten af artiklen.